Krótki opis

Puszyste racuchy z jabłkami, które przypomną Ci smak dzieciństwa. Przepis na racuchy bez drożdży, które wyjdą wyjątkowo puszyste
Czas przygotowania 20 min.
Czas gotowania 20 min.
Czas Totalny 40 min.
Rodzaj Obiad, Śniadanie
Kuchnia Polska
Porcje 2 osoby

Wyposażenie

  • Mikser
  • Patelnia

Składniki
  

  • 3 duże jabłka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru (lub cukru waniliowego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania
 

  • Oddzielić białka od żółtek.
  • Ubić białka ze szczyptą soli.
  • Zmiksować żółtka, mleko, mąkę i cukier.
  • Jabłka obrać ze skórki, wyciąć ogryzek i pokroić w kosteczki.
  • Wymieszać ciasto z jabłkami, a potem dodać ubite białka i ponownie wymieszać.
  • Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
  • Na koniec posypać cukrem pudrem.
Udostępnij przez
Subskrypcja
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
0
Zostaw komentarzx