Krótki opis

Pyszny sos szpinakowy na spód pizzy, zapiekanki lub tarty. Szpinak, czosnek, masło i gałka muszkatołowa tworzą niebywałą kompozycję smaków dla każdego.
Czas przygotowania 5 min.
Czas gotowania 15 min.
Czas Totalny 20 min.
Rodzaj Sosy i dodatki
Kuchnia Polska
Porcje 3 osoby

Wyposażenie

  • Patelnia

Składniki
  

  • 500 g szpinaku (może być surowy lub mrożony)
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 3 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu

Sposób przygotowania
 

  • Pokroić szpinak i wsypać na patelnię wraz z masłem i przyprawami.
  • Smażyć do wygotowania się wody.
  • Dodać sprasowane ząbki czosnku i smażyć jeszcze 2minuty.
Udostępnij przez
Subskrypcja
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
0
Zostaw komentarzx