Krótki opis
Pyszny sos szpinakowy na spód pizzy, zapiekanki lub tarty. Szpinak, czosnek, masło i gałka muszkatołowa tworzą niebywałą kompozycję smaków dla każdego.
Czas przygotowania 5 min. min.
Czas gotowania 15 min. min.
Czas Totalny 20 min. min.
Rodzaj Sosy i dodatki
Kuchnia Polska
Porcje 3 osoby
Wyposażenie
- Patelnia
Składniki
- 500 g szpinaku (może być surowy lub mrożony)
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki masła
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
Sposób przygotowania
- Pokroić szpinak i wsypać na patelnię wraz z masłem i przyprawami.
- Smażyć do wygotowania się wody.
- Dodać sprasowane ząbki czosnku i smażyć jeszcze 2minuty.