Ile cukru ma dany rodzaj wina?

ile cukru ma dany rodzaj wina
cO TO JEST bLG?

Skala Ballinga (BLG) – skala obrazująca zawartość cukru w roztworze, gdzie 1 stopień Blg = gęstość takiego roztworu cukru w temperaturze 20 °C, który zawiera 1% cukru.

przelicznik
Wino wytrawne

0-12g cukru / litr (do 1,5 Blg)

Wino półwytrawne

12-20 g cukru / litr (od 2 do 4 Blg)

Wino półsłodkie

20-28 g cukru / litr (od 4,5 do 7,5 Blg)

Wino słodkie

28-36 g cukru / litr (od 8 do 16 Blg)

Pobierz naszą aplikacje, Aby korzystać z kalkulatorów kulinarnych
zestaw 04
Udostępnij przez
Subskrypcja
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
2
0
Zostaw komentarzx