Fasolka po bretońsku
Tradycyjna polskie danie z fasoli i przecieru pomidorowego z dodatkami. Przepis idealny dla tych, którzy lubią się porządnie nasycić.
Tradycyjna polskie danie z fasoli i przecieru pomidorowego z dodatkami. Przepis idealny dla tych, którzy lubią się porządnie nasycić.
Dodatek do obiadu, który zawalczy ze schabowym jak równy z równym o Twoją uwagę na talerzu. Sałatka warzywna z papryką, od której nie sposób się oderwać.
Prosty przepis na ogórki kiszone, które zawsze wychodzą. Wystarczy minimum wkładu czasowego by zrobić ogórki, które mogą leżeć w spiżarce przez cały rok.
Lekko pikantna sałatka z fasolki szparagowej o nietypowym słodko kwaśnym smaku. Fasolka szparagowa w sosie keczupowym do słoików.
Mieszanka przypraw o wyjątkowej kompozycji smaków, w której główne skrzypce gra czosnek.
Mieszanka przypraw, którą wykorzystuje do smażonych lub pieczonych piersi z kurczaka w sosie własnym. Nadaje się również do innych części z kurczaka.
Domowa kiełbasa z szynki i golonka o gałkowo-kolendrowym aromacie. Lekko uwędzona, a następnie parzona kiełbasa szynkowa nabiera wyjątkowego smaku.
Prosty i szybki przepis na mrożoną kawę typu Frappe. Idealna alternatywa dla tradycyjnej kawy podczas letnich upałów oraz na imprezę.
Klasyczny sos czosnkowy na bazie jogurtu. Idealny dodatek do kebabów, pizzy, tortilli i nagetsów. Pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu.
Bardzo prosty sos czosnkowy, gdy nie mamy pod ręką jogurtu, a keczup, musztarda i majonez na stałe goszczą w naszej lodówce.
Tortilla to podstawowy składnik wszystkich wrapów. Tortille są proste w przygotowaniu, smaczne, miękkie i wytrzymałe, przez co idealne do zawijania.
Kluski śląskie z dziurką w środku to tradycyjne polskie danie. Obowiązek na polskim weselu i komunii. Kluski śląskie idealnie współgrają z mięsnymi sosami.