Sos beszamelowy
Prosty i szybki sposób na sos beszamelowy. Baza dla wielu sosów oraz obowiązkowy dodatek do Lassagne. Idealnie nadaje się do dań z makaronem i zapiekanek.
Prosty i szybki sposób na sos beszamelowy. Baza dla wielu sosów oraz obowiązkowy dodatek do Lassagne. Idealnie nadaje się do dań z makaronem i zapiekanek.
Pyszny i chrupiący żytnio-pszenny chlebek pełnoziarnisty na zakwasie. Chleb z ziarnami dzięki siemieniu lnianemu i słonecznikowi ma wyjątkowy smak.
Dzięki niemu pieczywo będzie puszyste i pięknie wyrośnie. Podstawa bardzo wielu wypieków jak np. chleba, bułek i pizzy.
Żytni zakwas chlebowy to połączenie wody i mąki, w którym wytwarzają się drożdże i bakterie, dzięki którym pieczywo ma wyjątkowy aromat i świetnie rośnie.
Idealne ciasto na pierogi. Przed zagotowaniem bardzo dobrze się lepi, a po zagotowaniu jest delikatne w smaku. Świetna baza na wszystkie polskie pierogi.
Ptasie mleczko to biszkopt z delikatną i rozpływającą się w ustach pianką owocową. Największą zaletą tego ciasta jest to, że smakuje każdemu.
Klasyczny sos pomidorowy na spód pizzy, zapiekanki lub tarty. Passata pomidorowa, czosnek, bazylia i oregano... Czyli prosto i po włosku.
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto na pizze. Po upieczeniu jest chrupkie na brzegach, a miękkie w środku. Idealnie nadaje się na wszelkiej maści pizze robione w zwykłym domowym piekarniku.
Pyszny sos szpinakowy na spód pizzy, zapiekanki lub tarty. Szpinak, czosnek, masło i gałka muszkatołowa tworzą niebywałą kompozycję smaków dla każdego.
Niespotykanie dobra pizza, której bazą jest sos szpinakowy, a mięsne dodatki i dużo sera przyprawią o zawrót głowy każdego fana zdrowego odżywiania.
Placki ziemniaczane to wyjątkowo prosta potrawa przygotowywana z ziemniaków. Są idealnie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.
Popularny koktajl alkoholowy na bazie białego rumu, syropu cukrowego i soku z limonki. Nazwa, wedle niektórych opinii, pochodzi z języka zamieszkujących niegdyś Karaiby Indian Taino.