Krótki opis
Klasyczny sos czosnkowy na bazie jogurtu. Idealny dodatek do kebabów, pizzy, tortilli i nagetsów. Pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu.
Czas przygotowania 5 min. min.
Czas odpoczynku 15 min. min.
Czas Totalny 20 min. min.
Rodzaj Sosy i dodatki
Kuchnia Polska
Porcje 1 porcja
Wyposażenie
- Praska do czosnku
Składniki
- 2 łyżki majonezu
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2-4 ząbki czosnku
- 1 garść koperku
Sposób przygotowania
- Pokroić koperek.
- Przecisnąć czosnek przez praskę.
- Wymieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na 15min.
Sos czosnkowy bez jogurtu
Bardzo prosty sos czosnkowy, gdy nie mamy pod ręką jogurtu, a keczup, musztarda i majonez na stałe goszczą w naszej lodówce.
Sprawdź ten przepis