Wróć
fasolka szparagowa z bułką tartą i curry

Fasolka szparagowa z bułką tartą i curry

Prosty i smaczny dodatek do obiadu, który zrobisz w parę chwil. Fasolka szparagowa z bułką tartą i curry dobrze zaprzyjaźni się z większością drugich dań.

Wyposażenie

  • Garnek do gotowania na parze
  • Mały garnuszek

Składniki
  

Główne

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2-3 łyżek bułki tartej
  • ¼ kostki masła

Przyprawy

  • 1 łyżeczka curry
  • ¼ łyżeczki soli

Sposób przygotowania
 

  • Wypłukać fasolkę i obciąć końcówki.
  • Ugotować fasolkę szparagową na parzę ok. 15-20 minut(aż będzie Al Dente).
  • Rozpuścić masło na patelni i dodać bułkę tartą, sól i curry.
  • Fasolkę wsypać do bułki tartej i wymieszać.