Wróć
naleśniki z dżemem

Naleśniki z dżemem

Proste i pyszne naleśniki z dżemem. Idealne danie na słodko dla całej rodziny, które można przyrządzić na śniadanie lub szybki obiad.

Wyposażenie

  • Mikser
  • Patelnia

Składniki
  

  • 2 ½ szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • dżem

Sposób przygotowania
 

  • Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania jednolitego ciasta.
  • Rozgrzej patelnię z minimalną ilością oleju.
  • Rozprowadź jedną chochelkę ciasta na patelni.
  • Smaż każdego naleśnika przez 30 sekund z jednej i drugiej strony.
  • Rozprowadź dżem na naleśnikach i zawiń je w rulonik.