Fasolka szparagowa z bułką tartą i curry

Krótki opis

Prosty i smaczny dodatek do obiadu, który zrobisz w parę chwil. Fasolka szparagowa z bułką tartą i curry dobrze zaprzyjaźni się z większością drugich dań.
Czas przygotowania 5 min.
Czas gotowania 30 min.
Czas Totalny 35 min.
Rodzaj Sosy i dodatki
Kuchnia Polska
Porcje 4 osoby

Wyposażenie

  • Garnek do gotowania na parze
  • Mały garnuszek

Składniki
  

Główne

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2-3 łyżek bułki tartej
  • ¼ kostki masła

Przyprawy

  • 1 łyżeczka curry
  • ¼ łyżeczki soli

Sposób przygotowania
 

  • Wypłukać fasolkę i obciąć końcówki.
  • Ugotować fasolkę szparagową na parzę ok. 15-20 minut(aż będzie Al Dente).
  • Rozpuścić masło na patelni i dodać bułkę tartą, sól i curry.
  • Fasolkę wsypać do bułki tartej i wymieszać.
Udostępnij przez
Subskrypcja
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
0
Zostaw komentarzx