Krótki opis

Lekko pikantna sałatka z fasolki szparagowej o nietypowym słodko kwaśnym smaku. Fasolka szparagowa w sosie keczupowym do słoików.
Czas przygotowania 15 min.
Czas gotowania 1 godzina 5 min.
Czas Totalny 1 godzina 20 min.
Rodzaj Przetwory
Kuchnia Polska
Porcje 6 kg

Wyposażenie

  • Słoiki

Składniki
  

  • 3 kg fasolki szparagowej
  • 600 g marchewki
  • 600 g cebuli
  • 1,5 litra przecieru pomidorowego
  • 1 ½ szklanki oleju
  • 9 łyżek pikantnego keczupu
  • 9 łyżek cukru
  • 6 łyżek octu
  • 3 łyżki soli
  • 4 liście laurowe
  • 20-30 ziarenek ziela angielskiego
  • 20-30 ziarenek pieprzu

Sposób przygotowania
 

  • Fasolkę pokroić i obgotować ok. 20 minut i odcedzić.
  • Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę pokroić drobno i udusić na oleju 15 minut.
  • Wszystko połączyć razem i dusić 15 minut.
  • Dać do słoików i pasteryzować 15 minut.
Udostępnij przez
Subskrypcja
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
0
Zostaw komentarzx